Na tej strani smo za vas pripravili seznam microgreensov iz naše ponudbe,
katere vam s ponosom predstavljamo. Microgreense ponujamo v posodicah
dim. ca. 19 x 14cm. V posodicah je živo mikrozelenje, katerega lahko
sproti po
potrebi režete. Tako je poskrbljeno, da microgreensi ohranijo maksimalno
svežino in s tem vrhunsko kulinarično doživetje.
AMARANT
Okus: Nežen, zeliščen, rahlo sladek.
Uporaba: Za musli, solate, sendviče ali dekoracijo
Čas pridelave: 5-7 dni
SONČNICA
Okus: osvežujoč, orehast, mehak
Uporaba: Za musli, deserte, sadje, rebrca, odlično
se poda k paradižniku.
Čas pridelave: 6-7 dni
GRAH
Okus: rahel, aromatičen
Uporaba: Za solate, zraven kruha, juhe, glavne jedi...
Čas pridelave: 10-12 dni
BROKOLI
Okus: aromatičen, rahlo pikanten
Uporaba: Za solate, zelenjavne priloge, juhe,
smoothie, zeliščne namaze, dekoracijo …
Čas pridelave: 5 dni
GORČICA
Okus: močan aromatičen, sladkast
Uporaba: Za solate, zelenjavne priloge, odlično
gre k klobasam, sirnim jedem…
Čas pridelave: 5 dni
RUKOLA
Okus: močan aromatičen, oreškast, rahlo pikanten
Uporaba: Za mesne, riževe, testenine,
solate na mediteranski način.
Čas pridelave: 5-7 dni
POR
Okus: značilen česnov okus
Uporaba: Kot začimba npr. polenti, solati, mesu,
ribam, preliv za ribe…
Čas pridelave: 14-21 dni
REDKVICA
Okus: srednje pekoč,
Uporaba: dodatek sendvičem, hladne omake, solate,
juhe…
Čas pridelave: 5 dni
KOLERABA
Okus: intenzivno osvežujoč okus po zelju
Uporaba: dodatek siru, za solate, predjed, zelenjavo,
meso in ribje jedi, za dekoracijo…
Čas pridelave: 7-9 dni
RDEČE ZELJE
Okus: Nežen, osvežujoč, rahlo kiselkast
Uporaba: kot dodatek siru, za solate, namaze, za dekoracijo…
Čas pridelave: 7-9 dni
KORIANDER
Okus: intenziven citronski, osvežujoč okus
Uporaba: za dodatek k omakam, jedem s curryjem,
juham, solatam…
Čas pridelave: 12-21 dni
KREŠA
Okus: pikanten, zeliščen okus
Uporaba: kot dodatek jedem z jajci, solate, namaze,
mesne jedi, za dekoracijo…
Čas pridelave: 7 dni
RDEČA PESA
Okus: lahkoten zemeljski okus
Uporaba: kot dekoracija, dodatek solatam, predjedem,
zelenjavnim pijačam…
Čas pridelave: 7-11 dni
KOROMAČ
Okus: osvežujoč okus po janežu,
Uporaba: odličen za jedi z ribo, solate, mesne jedi,
kot garnitura za deserte…
Čas pridelave: 12-14 dni